Departamentului de Mecanică Aplicata si Constructii Civile de la Universitatea din Craiova, organizează Faza Națională a Concursului Studențesc de Mecanică în perioada 17-19 mai 2018.


2018.03.30

La faza locală (UPT) au răspuns solicitării de participare un număr de peste 50 de studeți din seriile A și B de la Facultatea de Mecanică,

primele 3 locuri în cadrul selecției au fost obținute de:

Locul I:
Chipurici Alexandru 9.5 10 9.75 și Căvășdan Roxana 9.5 10 9.75
Locul II
Mic Marius Romulus 9.5 7 8.25 și Duduia Robert 6.5 10 8.25
Locul III
Coroian Cătălin Ioan 8 8 8

Felicitări tuturor!

Probleme propuse au fost:

2018.03.20

Daca doriți sa participați la acest concurs, sunteți invitați la selecția care va avea loc Vineri 30 Martie 2018, de la ora 14:00 in Facultatea de Mecanica sala 150!

Programa analitica:


SECŢIA 1 - MECANICA I

1. Reducerea sistemelor de forţe.
2. Centrul de masă al unui solid rigid.
3. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
4. Statica sistemelor de corpuri (teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).

SECŢIA 2 - MECANICA II

1. Dinamica mişcării absolute a punctului material liber şi supus la legături (Teoreme generale). Se va considera numai cazul mişcărilor plane.
2. Dinamica mişcării relative a punctului material (Se vor studia numai cazurile mişcărilor plane în care mişcarea de transport este mişcare de translaţie sau mişcare de rotaţie în jurul unei axe fixe).
3. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale. Ecuaţiile de echilibru dinamic ale lui d’Alembert. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange.

SECŢIA 3 – ALTE PROFILURI (NEMECANICI)

1. Centrul de masă al unui solid rigid.
2. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
3. Statica sistemelor de corpuri (Teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).
4. Cinematica mişcării absolute a rigidului (mişcarea de translaţie, mişcarea de rotaţie în jurul unei axe fixe şi mişcarea plan - paralelă). Determinarea traiectoriei, vitezei şi acceleraţiei unui punct al unui rigid în mişcare;
5. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale (Se vor analiza numai mişcările precizate în capitolul Cinematica. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange). Informații suplimentare puteți obține prin mail karoly.menyhardt@upt.ro sau la secretariatul Departamentului de Mecanică și Rezistența Materialelor.