In 2023, in perioada 18 - 19.05, Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov va gazdui concursul national studentesc de mecanica! In vederea selectarii celor mai buni dintre cei buni sunteti asteptati sa va inscrieti spre a participa pe adresa de mail karoly.menyhardt@upt.ro !

Programa analitica pentru Concursul Național Studențesc de Mecanică:


SECŢIA 1 - MECANICA I

1. Reducerea sistemelor de forţe.
2. Centrul de masă al unui solid rigid.
3. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
4. Statica sistemelor de corpuri (teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).

SECŢIA 2 - MECANICA II

1. Dinamica mişcării absolute a punctului material liber şi supus la legături (Teoreme generale). Se va considera numai cazul mişcărilor plane.
2. Dinamica mişcării relative a punctului material (Se vor studia numai cazurile mişcărilor plane în care mişcarea de transport este mişcare de translaţie sau mişcare de rotaţie în jurul unei axe fixe).
3. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale. Ecuaţiile de echilibru dinamic ale lui d’Alembert. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange.

SECŢIA 3 – ALTE PROFILURI (NEMECANICI)

1. Centrul de masă al unui solid rigid.
2. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
3. Statica sistemelor de corpuri (Teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).
4. Cinematica mişcării absolute a rigidului (mişcarea de translaţie, mişcarea de rotaţie în jurul unei axe fixe şi mişcarea plan - paralelă). Determinarea traiectoriei, vitezei şi acceleraţiei unui punct al unui rigid în mişcare;
5. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale (Se vor analiza numai mişcările precizate în capitolul Cinematica. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange).

Informatii suplimentare puteti obtine la secretariatul Departamentului de Mecanica si Rezistenta Materialelor sau prin mail karoly.menyhardt@upt.ro