Vineri 29.03.2019, ora 14:00, Facultatea de Mecanică, Sala 193, se va desfășura concursul studențesc de Mecanică, faza locală, în vederea selectării celor mai buni dintre cei buni!
Pentru a putea asigura un numar suficient de locuri, inscrierile se fac la cadrele didactice de la Curs sau Seminar!
Departajarea se va efectua pe baza a doua probleme: Reducerea sistemelor de forte si Centre de greutate pentru profilele Mecanic I si Nemecanic, iar pentru Mecanic II: Dinamica p.m si Dinamica sistemelor de corpuri!

Programa analitica pentru Concursul Național Studențesc de Mecanică:


SECŢIA 1 - MECANICA I

1. Reducerea sistemelor de forţe.
2. Centrul de masă al unui solid rigid.
3. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
4. Statica sistemelor de corpuri (teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).

SECŢIA 2 - MECANICA II

1. Dinamica mişcării absolute a punctului material liber şi supus la legături (Teoreme generale). Se va considera numai cazul mişcărilor plane.
2. Dinamica mişcării relative a punctului material (Se vor studia numai cazurile mişcărilor plane în care mişcarea de transport este mişcare de translaţie sau mişcare de rotaţie în jurul unei axe fixe).
3. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale. Ecuaţiile de echilibru dinamic ale lui d’Alembert. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange.

SECŢIA 3 – ALTE PROFILURI (NEMECANICI)

1. Centrul de masă al unui solid rigid.
2. Statica rigidului supus la legături cu frecare şi fară frecare.
3. Statica sistemelor de corpuri (Teorema solidificării şi teorema echilibrului părţilor).
4. Cinematica mişcării absolute a rigidului (mişcarea de translaţie, mişcarea de rotaţie în jurul unei axe fixe şi mişcarea plan - paralelă). Determinarea traiectoriei, vitezei şi acceleraţiei unui punct al unui rigid în mişcare;
5. Dinamica solidului rigid şi a sistemelor de rigide. Teoreme generale (Se vor analiza numai mişcările precizate în capitolul Cinematica. Nu se cer ecuaţiile lui Lagrange).

Informatii suplimentare puteti obtine la secretariatul Departamentului de Mecanica si Rezistenta Materialelor sau prin mail karoly.menyhardt@upt.ro